уторак, 29. новембра 2022. | 04:44
Најновије вести

Михајловић: Решење питања КиМ кључно за будућност Србије

Потпредседница Владе проф. др Зоране Михајловић каже да је решење питања Косова и Метохије и односа српског и албанског народа од кључне важност за будућност не само грађана Србије, већ и читавог региона.

 

“Компромисом Срба и Албанаца биће затворена и последња страница ратова и сукоба на Балкану. Зато свако олако и неодговорно етикетирање на ‘издајнике’ који су за договор за Албанцима и на ‘патриоте’ који су наводни чувари Косова, представља много више од пуког политичког препуцавања. Свако ко на овај начин дели грађане ради против будућности Србије, ради против мира на Балкану, носио он мантију или припадао било којој политичкој опцији”, навела је Михајловићева.

Она у изјави за јавност истиче да су председник Србије Александар Вучић и Влада Србије посвећени проналажењу компромисног решења, али да ће коначну реч имати грађани Србије.

“Србија је демократска држава и свако решење које буде постигнуто у преговорима, мораће да буде верификовано на референдуму. Ништа неће бити сакривено од грађана, који једини могу да одлуче о својој будућности”, каже Михајловићева.

Подели на: