Најновије вести

Михајловићева с Годфријем о инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, разговарала је са амбасадором САД у Србији Ентонијем Годфријем о актуелним инфраструктурним пројектима.

 

Михајловићева је упознала амбасадора Годфрија са динамиком реализације пројекта изградње Моравског коридора, на коме ради америчка компанија “Бехтел”.

“Интерес Србије је да једна од најуспешнијих светских грађевинских компанија реализује овај важан пројекат. Србија креће и у изградњу ‘ауто-пута мира’ од Ниша до Мердара, што ће допринети регионалној стабилности и повезивању”, истакла је Михајловићева.

Потпредседница је истакла да је од изузетне важности да у оквиру проналаска компромисног решења за Косово постоји сагласност Београда и Приштине о успостављању железничког и авио саобраћаја.

Амбасадор Годфри истакао је да је компанија “Бехтел” веома посвећена реализацији изградње Моравског коридора и поздравио одлуку Београда и Приштине да успоставе транспортне везе.

“Срећни смо да се ствари одвијају у позитивном смеру и наставићемо да подржавамо тај процес. Србија има лидерску позицију у региону и важна је за очување стабилности”, рекао је Годфри, и захвалио потпредседници Михајловић на подршци коју пружа раду Конгреса српско-америчког пријатељства.

Подели на: