Најновије вести

Милинчић: Приштина измислила реципроцитет да скрене пажњу

Главна и одговорна уредница Спутњика у Београду Љубинка Милинчић каже за РТС да званичници у Приштини сматрају да време ради за њих и да ће Србију неко натерати на нешто, али да су, како оцењује, погрешили и прерачунали се.

 

Главна и одговорна уредница Спутњика у Београду Љубинка Милинчић сматра да не треба правити панику због коронавируса.

“Чујем да су Кинези већ нашли вакцину. Када узмемо апсолутне бројке, онда се види да то није највећа епидемија која је задесила планету. Јасно ми је зашто се Италијани љуте на затварање граница и прекидање послова, али то је изгледа једини начин борбе”, каже Милинчићева.

Истиче да у односу са Приштином нема никаквог реципроцитета.

“Они су увели таксе без икаквог разлога и повода јер пре тога нису поштовали ништа од онога што су потписали. Онда су увели таксе и сад тргују тим таксама. Њих ужасно нервира што Србија лобира да се смањи број оних који су признали Косово”, објашњава Љубинка Милинчић.

Сматра да је реципроцитет измишљен да скрене пажњу.

“Они чекају, али мислим да су се прерачунали. Мисле да време ради за њих и да ће се нешто десити, па ће неко нас натерати на нешто. Изгледа да су погрешили. Мени се чини да време овог пута ради за нас”, сматра Милинчићева.

Каже да је Србија навикла на притиске, некада јаче, некада слабије.

“Стално се врши притисак на нас. Остаје нам да се не дамо. Њихово је да траже, наше је да се боримо за оно што нама одговара. Знамо да је тешко, а никад није ни било лако. Не смемо да дамо оно што је наше, без обзира што је неко решио да Гренел мора чудеса да направи и да Америка пред изборе треба да оствари спољнополитички успех”, наглашава Љубинка Милинчић.

Што се тиче избора у Србији, главна уредница Спутњика у Београду каже да су велики планови Српске напредне странке реални.

“Председник партије мобилише своје чланство и за то се користе различите методе. Једна од њих су и прогнозе да ће бити тешко, што је позив да се изађе и гласа. Објективно, СНС-у у овом тренутку не прети опасност да неће добро проћи на изборима и да ће имати мали резултат. Сви они то знају, али неће да прођу кроз ситуацију у којој се својевремено нашао Борис Тадић, кад су сви мислили да је победио, па нису ни изашли на изборе”, каже Љубинка Милинчић.

Подели на: