Најновије вести

Министар Ракић обрадовао 450 малишана новогодишњим поклонима

Деци у местима Бање, Суво Грло, Видање, Осојане, Гораждевац, Ораховац и Велика Хоча, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника подељени су пакетићи, министра за заједнице и повратак Горана Ракића.

 

 

Деца су будућност сваког друштва и посебно је задовољство што данас можемо да их обрадујемо на овај начин.

”Срећа и радост у очима ове деце данас су и наша срећа. Ово су најлепши тренуци нашег посла, када можемо да усрећимо оне који су нам најважнији. Новогодишњи дух даривања мора да надјача све проблеме са којима се суочавамо. Поделом пакетића желимо да нагласимо да су нам сва деца и те како важна и не само деца већ и њихове породице, па ћемо зато у наредној години бити још присутнији у овим срединама како би заједнички решавали и превазилазили све потешкоће”, казао је министар Горан Ракић.

Вршилац дужности директора предшколске установе „Маја” у Бањама код Србице, Небојша Елезовић је казао да новогодишњи пакетићи имају огроман значај не само за малишане него и за све нас.

”Брига за нашу децу исказана на овај начин је од великог значаја. Срећа у школици је данас очигледна и ја бих им искрено пожелео да у животу имају више оваквих дана”, казао је Елезовић уз посебну захвалност министру Горану Ракићу и Министарству за заједнице и повратак.

“Нарочито се захваљујем у име деце у Осојанима која су новогодишње поклоне примила у објекту који је у фази опремања, предвиђен као издвојено одељење ПУ “Маја””, казао је он, док директор Основне школе у Гораждевцу, Милан Анђелковић истиче да је брига о деци исказана на овај начин, најбољи показатељ да нису сами у мисији опстанка на овим просторима.

“Када на овај начин обрадујете наше малишане и нас њихове учитеље и наставнике подстичете да се још више залажемо на побољшању услова на пољу образовања јер знамо да сте са нама и уз нас.”

Новогодишњи пакетићи биће подељени и деци ромске и бошњачке националности.

Подели на: