Најновије вести

Mиран протест Срба у Лепосавићу због насилног хапшења Срба на северу КиМ

Испред општинске зграде у Лепосавићу данас се окупио велики број грађана како би мирним протестом изразили незадовољство због насилног хапшења Срба на северу КиМ од стране Косовске полиције.

 

 

 

Окупљени грађани носе транспаренте на којима су на српском и енглеском исписане поруке: “Срби хоће мир”, “Ово је наша земља”, ,”Не туците нам децу”, “Стоп Куртијевом насиљу”, “Стоп институциалном насиљу”…

Захтеви грађана су јасни: пуштање на слободу Далибора Спасића, здравственог радника који је у петак ухапшен на административном прелазу Јариње, Немање Влашковића ухапшеног у Лепосавићу, Душана Обреновића и Радоша Петровића, који су ухапшени 29. маја за време мирних протест у Звечану, као и Милуна Лунета Миленковића, који је ухапшен у Косовској Миитровици. Такође, грађани захтевају пуштање на слободу Уроша Вукашиновића, радника МТС д.о.о. који је јутрос ухапшен у Лепосавићу.

Окупљеним грађанима у Лепосавићу обратила се Милица Влашковић, мајка ухапшеног Немање Влашковића, која је поручила да је њен син није крив.

“Народе мој много ми је тешко, претешко, Туга и бол, страх, црне мисли. Данас стојим овде, не знам како стојим, али стојим због Немање, због све деце, Боже дај ми снаге. Стојим испред свих мајки, које саосећују моју тугу, бол, деле моју судбину. Ви знате, зна Бог, али знају и они, мој син је само, као часни син свог народа, изразио миран и достајанствен протест и несалгање против силе која нам је наметнута. Свака оптужба и лаж која је изречена протибв мог детета је тешка и претешка”, поручила је Влашковић.

Онаје додала да њен син није крив за оптужбе које му се стављаљу на терет.

“Молим ти се Боже, невин је и твоју се праву уздам и у Тебе, као мајка. На сваког од нас могу да упере прст. Он је изразио миран протест, на шта има право сваки човек на свету, али нажалост нас овде могу да нишане, хапсе. Моје дете није криво, мој син је невин, невина су деца, бојим се да овде није крај. Мој син ме држи овде да стојим, да не паднем, ако паднем ја пашће и он на правди Бога”, рекла је Влашковић.

Подели на: