Најновије вести

Митровачки спортисти напокон домаћини у свом граду

УСКОРО ПРВА УТАКМИЦА У НОВОИЗГРАЂЕНОЈ СПОРТСКОЈ ХАЛИ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

Опремање новоизграђене Спортске хале у Косовској Митровици се приводи крају и за десетак дана у њој је ће бити одиграна прва утакмица. Стављањем у функцију Спортске хале спортски клубови из Косовске Митровице, након 20 година ће утакмице играти у свом граду и као домаћини дочекивати клубове из централне Србије.
– Охрабрујућа је вест, коју смо добили из Светске куће, када је фудбал у питању, да сви спортски клубови треба да функционишу где им је и матична кућа- рекао је данас председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић у разговору са спортистима, приликом обиласка хале.
Он је истакао да Косовска Митровица има 23 клуба и кроз Установу за спорт и специјализоване услуге локална самоуправа годишње издваја близу 15 милиона динара.
– Градоначелник и директор Спортског центра убрзано раде на завршним радовима, да у пуном капацитету профункционише Хала спортова, тако да ће вишедеценијски проблем који је мучио овдашње спртисте бити решен – нагласио је Спирић.
Такође, захвалио се митровачким спортистима, како је рекао, “што волите Србију, што браните боје Србије и свог града” и честитао им на свим успесима којих је било пуно ове године.
Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач каже да је завршетак хале остварење двадесетогодишњег сна спортиста на овом подручју.
– Хала задовољава све критеријуме најмодернијих хала у Србији – од паркета који је врхунског квалитета, преко озвучења, видео – надзора, машине за полирање паркета коју у Србији имају можда две хале и све смо урадили тако да буде на врхунском ниво – рекао је Ковач и изразио наду да ће већ за десетак дана, ова хала примити прве такмичаре.
Ковач је позвао клубове да дођу и распитају се о терминима.
– Надам се да ћемо умети ово здање да чувамо као своју кућу- додаје Ковач.
Александар Вукосављевић, трофејни борац из ММА клуба Косовска Митровица каже да је ово велики дан за све спортисте.
– После двадесет година добили смо халу. Услови су добри. Одличан је паркет, осветљење. Надам се да ће овде ускоро бити организовано мноштво спортских дешавања и да ће Митровчани долазити овде и подржавати насспортисте, јер много значи када имате своју публику. Хвала свима – рекао је Вукосављевић.
Данас је најављен и скори почетак радова на стадиону, за који је Влада Србије преко Канцеларије за КиМ определила средства, а који би требало да се налази на локацији Чесмин луг.  С.К.

Подели на: