Најновије вести

Митровачки студенти уметности осликали Одељење неонатологије у Краљеву

Студенти Факултета уметности из Приштине са привременим седиштем у Косовској Митровици и Звечану, Давид Павловић и Александар Глибетић, осликали су веселим сликама простор Одсека за неонатологију, као и чекаонице испред породилишта, али на томе не намеравају да стану.

 

Највеселији део краљевачке болнице сада је још лепши, јер се са зидова Одсека за неонатологију, као и чекаонице испред породилишта смеше задовољне бебе и разиграно животињско царство. Да улепшају овај простор потрудили су се студенти Факултета уметности из Приштине са седиштем у Звечану – Давид Павловић и Александар Глибетић

Давид је на четвртој години студија Ликовне академије, Александар на мастер студијама, обојица на Одсеку за вајарство. Ови млади и вредни људи су, како кажу, тек на пола пута до остварења своје замисли.

Наиме, планирају да својим цртежима улепшају и простор у коме су смештене младе маме. Својим волонтерским ангажовањем помажу да одељења краљевачке болнице добију што лепше лице.

Можда је ово прилика, сматрају у краљевачкој болници, да упуте позив и осталима да, у складу са својим могућностима учине нешто слично. Давид и Александар су показали један од начина.

Подели на: