Најновије вести

Млади из Лепосавића обезбедили кревете за потребе ковид амбуланте

Локални савет омладинског деловања Лепосавић и млади волонтери на основу потреба ковид амбуланте при Дому здравља Лепосавић, обезбедили су кревете за потребе пацијената, грађана општине Лепосавић који су заражени корона вирусом.

 

“У складу са потребама ковид амбуланте у Лепосавићу, на основу захтева који смо добили од грађана и руководства Дома здравља у Лепосавићу, због повећаног броја заражених на територији општине, ми смо брзо реаговали и у најкраћем могућем року обезбедили кревете за потребе дневне болнице, како би обезбедили што боље и квалитетније услове за пацијенте који примају терапију против ковиђ19, као и здравственим радницима, који више од годину дана интезивно раде и улажу максималне напоре да помогну својим суграђанима у борби против корона вируса”, рекао је председник локалног савета младих Душан Милановић за Косово онлајн.

Милановић је изразио захвалност лекарима и другом особљу због пожртвовања у борби са корона вирусом.

“Овом приликом изражавам велику захвалност медицинским радницима и немедицинском особљу, који и поред великог умора, несебично пружају помоћ и подршку у лечењу грађана који су позитивни на корона вирус, а поред тога пружају помоћ грађанима који болују од других болести и имају потребу за медицинским третманом и негом”, истакао је Милановић.

Лекар у ковид амбуланти у Лепосавићу др Драгана Брановић истакла је да је донација веома значајна за рад амбуланте.

“Ово је од великог значаја за ковид амбуланту, пре свега за кориснике дневне болнице, грађане општине који су позитивни на корона вирус, али и за нас здравствене раднике јер ће нам олакшати обављање свакодневног посла. Тренутно имамо 15 пацијената који терапију примају на нивоу дневне болнице, неки пацијенти примају терапију по два пута дневно, а простор ковид амбуланте нам је мали и имали смо само један кревет, што нам је представљало проблем и отежавало рад, а пацијентима продужавало време чекања. Сада ћемо бити много ефикаснији у пружању терапије а пацијенти ће имати адекватније услове”, рекла је Брановић.

Она је додала да је ковид амбуланти свака помоћ и подршка од великог значаја и истакла да би обезбеђивањем додатног намештаја имали могућност да прошире простор и обезбеде још квалитетније услове за лечење пацијената који болују од корона вируса.

“Хвала донаторима, ово је заиста било неопходно амбуланти у Лепосавићу. Већ неколико дана примам терапију на нивоу дневне болнице, простор је скучен, имали смо само један кревет где леже тежи пацијенти, а ми смо под температуром и свим осталим симптомима, терапију примали на столици. Надамо се да ће ово смањити време чекања на терапију али и помоћи медицинским сестрама и докторима који нам помажу, и овим путем им се захваљујем”, рекао је један од корисника ковид амбуланте у Лепосавићу, који је желео да остане анониман.

Локални савет омладинског деловања Лепосавић овом приликом апелује на све хумане људе, привреднике, међународне организације, да покажу хуманост и покажу солидарност у борби против пандемије ковиђ19 и што пре донирају још болничких кревета за потребе дневне болнице ковид амбуланте у Лепосавићу.

Поред тога, напомињу да су неопходни и сталци, паравани, ормарићи, сточићи и друга опрема, све у циљу стварања што бољих и квалитетнијих услова за пружање медицинске неге.

Локалном савету омладинског деловања Лепосавић заинтересовани се могу обратити на мејл адресу luacleposavic@gmail.com.

 

Подели на: