Најновије вести

Младић избоден у близини моста на Ибру

У непосредној близини моста на Ибру у северном делу Косовске Митровице избоден је малолетни младић. Нападнути младић је оперисан и налази се у стабилном стању.

 

До инцидента код главног моста на Ибру наводно је дошло након краћег вербалног сукоба групе српских младића са групом Албанаца који су прешли мост из правца Јужне Митровице.

Вучић: Говорио сам колико је отварање моста опасно

Председник Александар Вучић изјавио је да је напад на малолетног младића српске националности у северном делу Косовске Митровице показао колико је опасно отварање моста на Ибру и истакао да постоји фасцинација Албанаца севером КиМ.

“То су лоше ствари и лоше вести, борили смо се против тога све време, зато сам говорио колико је опасно отварање моста на Ибру, јер је жеља Албанаца север Косова и Улица краља Петра у Косовској Митровици”, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Говорећи о нападу, Вучић је истакао да сазнаје, што ће се, како наводи, видети и на снимцима, да је дечак намамљен од стране веће групе Албанаца, али је додао да ће се сачекати резултати истраге.

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је малолетног Д. Б. избола група Албанаца, која га је прво вербално провоцирала, да би потом и упала у северни део Митровице и у близини моста га и избола.

Хирург у Клиничком-болничком центру у Косовској Митровици Гојко Игрутиновић, који је оперисао избоденог младића, каже за Радио Београд да је пацијент примљен у стању хеморагичног шока. Хитно је оперисан и крварење је заустављено, навео је Игрутиновић.

Директор КБЦ-а Милан Ивановић рекао је раније да је повређени малолетник примљен у болницу око 18 часова са убодном раном у пределу бубрега са леве стране.

“Његово стање је стабилно и под сталним је надзором лекара”, навео је Ивановић.

Реагујући на инцидент, Ђурић је оценио да је то још један бруталан акт напада на Србе на Косову и Метохији, покушај да се застраше и прогоне Срби у Косовској Митровици.

Како је истакао, неопходно је да безбедносне структуре хитно реагују и да починиоци буду приведени.

Према његовим речима, напад је производ “шовинистичке мржње која се месецима пумпа у албанским медијима где су Срби означени као главне мете”.

“Ми смо месецима уназад упозоравали на опасност од таквог понашања и данас видимо да прве жртве се већ дешавају. Ово насиље према Србима мора одмах и најоштрије да се санкционише”, закључио је Ђурић.

Из косовске полиције још нема потврде да се ради о међунационалном инциденту.

Подели на: