Најновије вести

Молитва за мир, срећу и благостање

Директор Канцеларије за КиМ са представницима Српске листе присуствовао божићној литургији у Грачаници

 

 

Поводом Божића, најрадоснијег хришћанског празника, у манастиру Грачаница служена је архијерејска литургија којој су поред великог броја верника присуствовали и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, представници Српске листе и представници локалних власти по српском и косовском систему. Литургију је служио владика рашко-призренски Теодосије уз саслужење свештенства и сестринства епархије.
Након литургије владика Теодосије упутио је свим људима добре воље поруку мира.
-Заиста нам је потребни мир, али и добра воља, љубав, уважавање и међусобно поштовање свих који живимо на овом простору. Трудићемо се да се те речи анђела преточе у наш живот. Данас смо сви радосни, нарочито деца која су испунила цркву у Грачаници, у Косовској Митровици и свуда на Косову и Метохији. Да нам Господ да радости и да нам подари изобиља, како плодова земаљских тако и духовних дарова, како бисмо могли славити њега и величати његово свето име, казао је владика Теодосије и истако да је нарочито  велика радост што је прослави Божића присустовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију са својим сарадницима. Владика је нагласио да то показује да је држава Србија присутна на Косову и Метохији.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је најрадоснији хришћански празник целом српском роду, а посебно оном на Косову и Метохији.
-Тајна рођења Господа Исуса Христа представља и сав смисао нашег живота. Да се боримо за живот у слободи наша је основна мисија на Косову и Метохији. Да би као народ опстали морамо да градимо мир, да будемо сложни и јединствени. Сваки наш човек на КиМ представља зеницу ока државе Србије и ми ћемо се као и до сада трудити да помогнемо наш народ који овде живи. Градићемо болнице, школе, вртиће, нове путеве, али и да помажемо СПЦ и Епархију рашко-призренску, казао је Петковић и пренео поздраве и председника Србије Александра Вучића.
Честитке поводом Божића у своје лично име и име Општине Грачаница упутила је и председница проф. др Љиљана Шубарић.
-Честитам најрадоснији хришћански празник рођење Исуса Христа свим грађанима уз жељу да празничне дане проведу у љубави, миру и благодати са својом породицом и пријатељима. Желим да вам светлост бадњака у домове унесе радост и срећу, рекла је Шубарић.
Најрадоснији хришћански празник Божић литургијски је прослављен у свим православним храмовима у централном делу Косова. Славље се након литургије и причести наставило у кућама верника уз мрсну трпезу, али и жеље да нам 2022. година донесе пуно здравља, мира и слободе.

М.Ч.

Подели на: