петак, 31. марта 2023. | 20:06
Најновије вести

Морамо наставити са дисциплином

Централни део Косова и Метохије у последња 24 сата нема новооболелих од Ковида 19

 

Према подацима Кризног штаба општине Грачаница у протекла 24 сата нема потврђених случајева инфицираних Ковидом 19. С обзиром да нема новооболелих, остаје број инфицирних вирусомкорона на подручју ове локалне самоуправе и то је укупно 62 људи.
Кризни штаб саопштава да се и на одељењу Инфективне клинике смањује број хоспитализованих пацијената, па се тренутно у овој клиници лечи њих 14.
Упркос податку да нема новоинфицираних из Кризног штаба позивају мештане општине Грачаница да наставе са дисциплинованим понашањем шодно препорукама струке и Кризног штаба, и да није време за опуштање. Надлежни поручују да треба наставити са одговорним понашањем и у наредним данима како би се изборили са епидемијом.
Ношење маски, одржавање социјалне дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома најодговорније су мере у борби са ширењем Ковида 19, саопштава Кризни штаб општине Грачаница.
Да још није време за опуштање сматра и председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је поновио да епидемиолошка ситуација у општини Грчаница и даље није сјајна и да то што последњег дана нема новооболелих од Ковида 19 није знак да је епидемија при крају.
-Желим још једном да поновим да сви наши мештани са појавом првих симптома треба да се јаве лекару у најближој ковид амбуланти како би заштитили себе, своје породице и наше суграђане. Мере полако добијају неки свој епилог, али морамо да наставимо са дисциплином и морамо да издржимо до краја. Ситуација и даље није сјајна и даље морамо много да се чувамо, рекао је Поповић.
Из локалне самоуправе и опомена да је општинска инспекција свакодневно на терену како би утврдила да ли се поштују прописане мере и препоруке епидемиолога.

М.Ч.

Подели на: