Најновије вести

Мустафа: ДПК да повуче закон за заштиту вредности рата ОВК

Упркос чињеници да је Демократски савез Косова (ДСК) најавио да ће подржати у првом претресу Нацрт закона за заштиту вредности рата ОВК, председник те странке Иса Мустафа сматра да је потребно да ДПК, која је иницијатор предлога, повуче овај нацрт закона.

 

 

Само дан пре прве расправе у косовској скупштини, Мустафа је у интервју за РТК рекао да постоје примедбе и нејасноће у вези са овим нацртом закона, преноси Коха.

“Закон је боље да се повуче из процедуре. Било би добро да га ДПК повуче. Постоје многе примедбе и много нетајасноћа”, рекао је Мустафа, преноси Косово онлајн.

Нацрт закона о вредностима ОВК континуирано је критиковала међународна заједница, нарочито амерички амбасадор Филип Коснет.

ДСК је у среду саопштила да се њихов став подудара са критикама међународне заједнице, али упркос критикама рекли су да ће ова странка подржати предлог закона уколико буду извршене потребне измене.

Нацрт закона о вредностима ОВК на последњем заседању парламента изазвао је бурну расправу странака, али на крају није изгласан због недостатка кворума.

Недавно је, након реакције америчке, немачке и швајцарске амбасаде, реаговала и ЕУ, описујући ову иницијативу као иницијативу која подрива слободу изражавања.

Вечерас се поводом нацрта закона о вредностима ОВК огласио и ОЕБС, који је такође изразио забринутост спорним члановима закона.

Подели на: