Најновије вести

Мустафа: Споразум са Самоопредељењем да обухвати све позиције

Председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа изјавио је да та странка жели споразум о коалицији са покретом Самоопредељење без притисака, уз договор о свим позицијама.

 

“Демократски савез Косова, наиме наш тим и ја, смо на челу наших напора да постигнемо споразум са Самоопредељењем, који Косову пружа стабилно четворогодишње управљање и постизање усаглашених циљева програмског управљања између наша два ентитета”, рекао је Иса Мустафа на свечаности поводом 30. година од формирања Демократског савеза Косова.

Мустафа каже да су у напорима да постигну споразум са Самоопредељењем свесни своје идеолошке разлике и политичке културе као и политичке прошлости, али да поштујући вољу грађана за променама, покушавају да нађу начине на које могу заједно да следе управљање, као што су га нашли док су били у опозицији.

“Наш приступ, заједно са Самоопредељењем у влади, је да поделимо одговорност према добијеним гласовима, да се носимо са свим позицијама и одговорностима које ће бити изазов током четворогодишњег мандата и да обезбедимо равнотежу снага која би допринела демократији земље”, рекао је Мустафа.

Додао је да у ДСК-у желе да формирају стабилну владу и да укључе све позиције у споразум са Самоопредељењем.

Демократски савез Косова и покрет Самоопредељење и даље су у несагласју око места будућег косовског председника, када Хашиму Тачију истекне мандат 2021. године.

Притисак на две странке да постигну финални договор постаје већи када се зна да је за три дана заказана конститутивна седница седмог послератног сазива косовске скупштине.

Подели на: