Најновије вести

Музика учвршћује веру и оптимизам

Хуманитарни концерт у Комбанк дворани у Београду за народне кухиње на КиМ

Приход од продатих карата за концерт намењен је народним кухињама на Косову и Метохији које припремају храну за више од 3000 сиромашних лица
Концерт под насловом „ И песмом за Косово и Метохију“ одржан је у Комбанк дворани у Београду са благословом његовог преосвештенства епископа рашко-призренског Теодосија. Ову манифестацију организовали су Дом културе у Грачаници и Удружење естрадних ументика Косова и Метохије, а приход од продатих карата за концерт намењен је народним кухињама на Косову и Метохији које припремају храну за више од 3000 сиромашних лица.
Увече 12. маја ове године у Комбанк дворани певали су Мирослав Илић, Данка Стоиљковић, Ранко Шемић, Милица Милисављевић Дугалић, Зоран Бркљач, Живорад Младеновић и Вера Столић. На концерту су били и гости Здравко Шотра, Радосав Зеленовић, Светомир Арсић Басара и књижевници Лела Марковић и Ратко Поповић који су сви на свој начин дали тон овој хуманитарној манифестацији.
“Ја водим порекло са Косова и Метохије као и сви људи овде. Нема у ствари места на Косову и Метохији где Срби живе, наш народ, а где Народни ансамбл РТС -а није био. Свирали смо свугде где смо позвани. Потрудили смо се да дамо свој допринос да сачувамо те песме од заборава”, рекао је Синиша Вићентијевић, уметнички руководилац Народног ансамбла РТС-а.
Иницијатори концерта показали су да и музички догађаји помажу учвршћивању вере и оптимизма.
“Ми смо само хтели да још једном афирмишемо нашу културу, нашу традицију – оно што је есенција нашег опстајања на Косову и Метохији. Наша традиција вечерас и наша музика, косовска песма која је опстала захваљујући народу, а захваљујући песми је народ опстајао и траје и даље на Косову и Метохији”, истакао је Мома Трајковић, иницијатор и учесник концерта ” И песмом за Косово и Метохију”.
С.Ђ.

Подели на: