Најновије вести

На бранику правде и српства на Косову и Метохији

Радио Грачаница обелжила 20 година постојања

 

Радио Грачаница је у среду 23.октобра обележила 20 година свог постојања. Тим поводом организована је пригодна свечаност на којој су поред запослених у овој медијској кући и њихових колега из ЈП Мрежа Мост, присуствовали и бројни поштоваоци, сарадници и пријатељи Радио Грачанице, која од пре три године носи назив Радио Телевизија Грачаница.
Обраћајући се присутнима на свечаном обележавању јубилеја, координатор РТВ Грачаница Саша Мицић изразио је жаљење што тог дана свечаности није присуртвовао и помоћника директора Канцеларије за КиМ, Душан Козарев, чији је долазак био очекиван. Он је заустављен на административном прелазу Јариње и није му дозвољен улазак на теритоирју Косова и Метохије. Мицић је говорећи о раду РТВ Грачаница нагласио да без подршке Републике Србије, Канцеларије за КиМ и ЈП Мрежа Мост, опстанак Радио Грачанице не би био могућ.
Генерални директор ЈП Мрежа Мост, Слађана Иванчевић,казала је је да ће бити нових улагања у развој како РТВ Грачаница, тако и других пословних јединица које су део ове мреже. Подсетила је да је последње четири године уложено око 330.000 евра у набавку опреме и осавремењавање рада свих пословних јединица које су део ЈП Мрежа Мост. Она је у име ЈП Мржа Мост изразила захвалност председнику Републике Србије Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ на подршци око развоја овог предузећа.
Свечани јубилеј Радио Грачаници је поред осталих честитао и директор Канцеларије за Косово и Меохију, Марко Ђурић . Он је запосленима пожелео пуно успеха у будућем раду рекавши да им као и до сада професионализам и објективност буду идеја водиља, а национални интереси српског народа на Косову и Метохији свакодневна тема и брига
„Пуне две деценије ваш радио из дана у дан објективно и професионално извештава о домаћим и светским политичким догађањима, али пре свега о животу српског народа на Косову и Метохији. Делећи судбину нашег народа у покрајини, пуну изазова, тешких тренутака и искушења, увек сте се доследно залагали за мир и толеранцију и на тај начин показали одговрност према професији и према историјском тренутку у коме се налазимо“- казао је Ђурић у својој честитки упућеној РТВ Грачаница. Он је том приликом рекао да РТВ заслужује похвале и честитке и сваку могућу подршку како његову и Канцеларије за КиМ-поручио је у својој честитки Радио Грачаници, Марко Ђурић.
Поводом свечаног Јубилеја РТВ Грачаница уручила је више признања својим колегама као и свима онима који су помогли рад дали допринос развоју овог медија.
С.И.

Подели на: