Најновије вести

На централном Косову три нова случаја коранавируса

Нова три случаја заразе коронавирусом забележена су на територији централног Косова, потврдио је за РТВ Грачаница директор КБЦ Братислав Лазић.

 

Лазић истиче да се за двоје још чекају резултати.

Потребне мере самоизолације контаката су примењене, као и све мере и поступци у смислу спречавања даљег ширења заразе, рекао је Лазић.

“Имамо 3 потврђена случаја коронавируса инфекције, пацијенти се добро осећају, нема потребе за било каквом медицниском интервенцијом као ни третманом, они се у континуитету прате. Имамо још два актуелна случаја која смо тестирали и чије резултате очекујемо у најкраћем могућем року”, додаје Лазић.

Ситуација је под контролом, каже Лазић, упркос чињеници да се “последњих дана нижу случајеви коронавируса”.

“Актуелна епидемиолошка ситуација је сада нешто лошија него што је била у претходном периоду. Ми смо у почетној фази ове епидемије имали јако добре резултате управо због тога што је становништво на простору централног Косова добро прихватило предложене мере надлежних органа Републике Србије и то се добро на терену спроводило,” рекао је Лазић.

Након прослава матура и окупљања поводом Видовданских свечаности ситуација се помно прати, рекао је он.

“Утицај масовнијег окупљања становништва можда се покаже у скоријем року, у периоду од неких седам дана. Видећемо какви ће резултати бити у наредном периоду на терену,” рекао је Лазић.

Све здравствене институције на територији централног Косова које функционишу при систему Републике Србије су добро снабдевене заштитном опремом, истакао је директор КБЦ.

Подели на: