Најновије вести

На Јарињу уручују опомене за возила са КМ таблицама

У складу са новом одлуком привремених приштинских институција, косовска полиција је данас почела да изриче опомене свим власницима возила са КМ таблицама, уз захтев да се обрате у било који од центара за регистрацију возила како би извршили пререгистрацију на РКС таблице.

 

 

Косовска полиција је од поноћи почела да уручује опомене, сведок томе је и једна жена која је управљала возилом са КМ таблицама и која је на административном прелазу Јариње добила опомену, односно “укор”, како пише на документу, јавио је портал Косово онлајн.

Косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља се на Фејсбуку огласио поводом почетка примене нових мера и позвао је грађане да пререгиструју своја возила на РКС таблице.

Коментаришући одлуку о промени таблица на КиМ, Игор Симић, потпредседник Српске листе, рекао је јуче да је очигледно да Курти нема намеру да одустане од плана у којем жели да најдиректније подрива мир, ствара тензије и спроводи неки свој план који подразумева Косово и Метохију без Срба. Како је рекао, нема ни једног Србина који је спреман добровољно да се одрекне своје државе Србије, нити да замени своје регистарске ознаке, које издаје Србија.

Подели на: