уторак, 30. маја 2023. | 01:05
Најновије вести

На седници СО Звечан представљен идејни пројекат “Омладинског центра”

На редовној седници СО Звечан представљен је идејни пројекат “Омладинског центра”, пројекта који ће се градити у две фазе. Вредност објекта је око 700.000 евра, а након изградње Звечан ће добити највећи и најлепши омладински центар на овим просторима. Усвојена је и окружница буџета за 2020. годину.

 

Општина Звечан ће у 2020.години имати на располагању око 2 и по милиона евра. Одборници и градоначелник сматрају да буџет није довољан да покрије све оно што је планирано за наредну годину.

“Власти у Приштини су Општини Звечан смањиле буџет за наредну годину, то је дескриминаторски поступак против нас. Нама се уважава 7 300 становника а Општина Звечан, према званичним информацијама, има преко 18 000 становника. Апелујем на централне институције да су потребе наше Општине знатно веће од онога што они одређују”, рекао је градоначелник Општине Звечан Вучина Јанковић.

На седници је представљен и идејни пројекат “Омладинског центра”.

“Ради се о једној велелепној згради са пуно садржаја, који ће бити доступни свим грађанима. У згради ће бити просторија за Културно-уметничко друштво, галерија за изложбу слика, конференцијска сала, простор за невладин сектор, теретана и крим бар. Циљ нам је да то буде место окупљања мадих, да их склонимо од свих порока”, рекао је Јанковић.

Овај “Омладински центар” ће бити најлепши и највећи на овим просторима.

Подели на: