Најновије вести

На скупу у Грачаници поручено да се протести настављају све док Миленковић не буде на слободи

Неколико хиљада људи окупило се данас у центру Грачанице како би исказало своје незадовољство због хапшења њиховог суграђанина Драгише Миленковића.

 

 

На скупу је затражено да се он моментално ослободи и истакнуто да сада сви Срби на Косову и Метохији живе у страху ко ће бити следећи за хапшење.

Др Наташа Прентић Митрић обратила се окупљеним суграђанима и у свом обраћању навела да већ 23 године живимо каоу затвору, а да смо сада доведени до ситуације да се боримо за голи живот. Она је као основни захтев овог скупа навела да се моментално ослободи неправедно ухапшен Драгиша Миленковић.

Директор Дома кулутре Живојин Ракочевић на скупу је истакао да су сви ухапшени Срби политички затвореници и да је крајње време да реагује међународна заједница.

„Како живети у друштву у коме се питате ко је следећи за хапшење? Ми имамо потребу да живимо у слободи. Протерали су нас из градова. У Призрену живи четворо Срба, у Приштини их је мање од 15. Сабијени смо у гета, у која се данас долази као у казнене експедиције да се хапсе људи. Драгиша Миленковић је само један, од осам оних који леже у затворима на правди Бога. Они су политички затвореници. Они нису ником ништа згрешили. Једног су присиљавали да прода своје имање и рекли да је злочинац, други је легализовао свој стан у Истоку, ено га у затвору. Трећи је покушао да се врати у Витомирицу, годину дана је већ у затвору. Ми морамо да шватимо да међународна заједница подхитно мора да заштити наша гета. Војници КФОР-а морају доћи и пружити нам сигурност јер сво зло које смо ми трпели и трпимо двадесет и више година, сада се прелива на север. Ови људи којих се више нико не сећа сада су политички затвореници са југа“, навео је Ракочевић, који је поименично набројао и све ухапшене Србе.

Окупљени су потом кренули у протестну шетњу од центра до манастира Грачанице и најавили да ће наставити са протестом све док Миленковић не буде пуштен на слободу.

Подели на: