Најновије вести

На згради српске школе у Преоцу нацртан албански двоглави орао

Графит са двоглавим орлом у црно-црвеној боји исцртан је на објекту школе у српском селу Преоце у Општини Грачаница код Приштине.

 

Графит на школи “Миладин Митић” нацртан је синоћ, након чега су мештани села обавестили полицију која је извршила увиђај.

Представници села истичу да су се и пре 20 дана суочили са сличном провокацијом када су на истом објекту осванули графити УЧК и други који величају Косово и Албанију.

Позивају надлежне да спрече ове поступке које доживљавају узнемирујућим и да пронађу починиоце.

На згради школе у Преоцу нацртан албански двоглави орао
На згради школе у Преоцу нацртан албански двоглави орао
“Добијамо поруку да нам овде није више место да живимо, али надамо се да ћемо опстати. Народ је узнемирен и уплашен”, рекао је мештанин Александар Костић.

Полиција је обавила увиђај, а наложено је да се прекречи зид.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да нико није очекивао да ће се поново тако нешто десити, нарочито не након апела које су упутили полицији и свим надлежним органима. Поручује да ће наставити да траже да се открију починиоци.

Канцеларија за КиМ је саопштила да тамо где се влада претњама, застрашивањем и насиљем нема места дијалогу.

“Овакве поруке циљају оне најрањивије, српску децу, и поставља се питање када ће међународни представници на Косову и Метохији најзад увидети да ситуација позива на узбуну и хитно и одлучно деловање пре него што великоалбански шовинизам у нашој јужној покрајини прерасте у отворено насиље”, закључује се у саопштењу.

Подели на: