Најновије вести

Набављен прекопотребан хематолошки анализатор

Вредна донација Дому здравља у Угљару

 

До сада смо радили анализе у Грачаници или Лапљем Селу, а сада ће све анализе моћи да се ураде у нашој здравственој установи, казао је др Петровић, директор Дома здравља у Угљару

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је хематолошки анализатор и заштитну опрему Дому здравља у Угљару.
У пратњи директора здравства Александра Поповића, директора КБЦ Приштина-Грачаница проф. др Братислава Лазића, Поповић је ову вредну помоћ предао директору поменуте здравствене институције из Угљара др Јордану Петровићу.
Том приликом председник општине Грачаница рекао је да ће општинско руководство наставити да улаже у здравствени систем пре свега у набавци савремене опреме.
– До сада су мештани са овог подручија морали да долазе у Грачаницу да раде крвне анализе. Од данас ће те анализе моћи да одраде и овде – у Дому здравља у Угљару. Само та чињеница довољно говори колико је њима значајна ова помоћ. Веома смо задовољни радом ове институције која се успешно борила и током ковид пандемије. Оно што ми је посебно драго јесте да ће Дом здраља у Угљару ускоро имати нове просторије захваљујући нашој Влади Републике Србије и Канцеларији за КиМ. Такође, морам да похвалим и рад Привременог органа у Косову Пољу који је марљиво радио и инсистирао на том пројекту, а Општина Грачаница ће и даље помагати наше институције и трудићемо се да омогућимо што боље услове за лечење пацијената на нашим просторима, рекао је Поповић.
Директор Дома здравља у Угљару др Јордан Петровић захвалио се Поповићу и Општинском одељењу здравства на вредној донацији.
-Крвни анализатор ће допринети побољшању рада анализа свих пацијената у енклави. До сада смо радили анализе у Грачаници или Лапљем Селу, а сада ће све анализе моћи да се ураде у нашој здравственој установи у Угљару, казао је др Петровић и још једном истакао да је потреба Дома здравља за овим апаратом била велика и да је његов значај у даљем раду немерљив.

М.Ч.

Подели на: