Најновије вести

Начелник Генералштаба Милан Мојсиловић одржао предавање о војној сарадњи са ЕУ

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, одржао је предавање у просторијама Делегације Европске уније у Београду о доприносу Војске Србије заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ.

 

Током предавања, генерал Мојсиловић је члановима Делегације ЕУ и војним представницима Аустрије, Белгије, Грчке, Италије, Мађарске, Немачке, Словачке, Словеније, Румуније, Француске и Холандије представио кључне активности које Војска Србије реализује у оквиру заједничке безбедносне и одбрамбене политике и сарадње са државама чланицама ЕУ, саопштило је Министарство одбране.

Као приоритетне активности сарадње начелник Генералштаба је издвојио учешће припадника Војске Србије у мисијама и операцијама ЕУ за управљање кризама, ангажовање Војске Србије у борбеној групи ЕУ “Хелброк” и сарадњу са Европском одбрамбеном агенцијом.

Истакнуто је да ова сарадња доприноси свеукупном усклађивању безбедносног и одбрамбеног организовања Републике Србије са модерним стандардима, изградњи капацитета и способности система националне безбедности и одбране, јачању интероперабилности са чланицама ЕУ, као и да поспешује укупни процес евроинтеграција Републике Србије.

Подели на: