Најновије вести

Нацрт Закона о правима ратних ветерана следеће седмице

Влада Србије следеће недеље ће усвојити програм јавне расправе за Нацрт Закона о правима бораца, војних инвалида и јавна расправа уследиће одмах иза тога, изјвила је премијерка Ана Брнабић.

 

Ана Брнабић је, након састанка са представницима удружења ратних војних инвалида, рекла да јој је жао што она лично није раније разговарала са њима о проблемима који их муче, али да је тешко да стигне све сама.

Разуме да су ветерани и инвалиди рата изгубили поверење јер на закон чекају дуже од 20 година, као и да спреман Нацрт Закона чека од децембра прошле године да почне јавна расправа.

Брнабићева је најавила да ће се са представницима удружења поново састати одмах после Ускрса, а да ће пре тога састанке са њима имати министри рада и здравља Зоран Ђорђевић и Златибор Лончар како би се решила горућа питања која их муче.

“Ми, без икакве жеље да оправдавам Владу, болујемо од неефикасности државне администрације и некада мора да се погура са врха Владе Србије и то се десило у овом скучају”, нагласила је премијерка.

Премијерка је рекла да би волела да је Влада Србије “три пута ефикаснија” и да ресорни министри и њихови помоћници раде ефикасније, али да је то бољка сваке владе овог света.

“Жао ми је због тога, волела бих да је било ефикасније. Ови људи су задужили државу, нас и будуће генерације”, истакла је председница Владе и додала да ће јавна расправа о Нацрту закона трајати двадесетак дана , да ће бити организована у више градова у Србији и да ће она лично бити укључена.

“Током јавне расправе и након тога важно је да имамо стални дијалог. То је кључ успеха. Ја ћу бити ту – видећемо”, рекла је премијерка и обећала да ће сада све ићи брже јер ће “администрација бити под притиском њеног кабинета”.

Разговорима су задовољни и представници Удружења српски ратни ветерани Миле Милошевић и Удружења војних инвалида РС свих ратова Жељко Васиљевић који кажу да су обавестили своје саборце да ће ускоро имати Закон и да ће бити решено питање лечења ратних ветерана и питање дневница.

Они очекују да ће уз помоћ премијерке и ресорног министра успети да реше нагомилане проблеме. Додају да је премијерка шватила колико је важно да се проблеми реше како се више не би дешавала самоубиства ветерана.

Подели на: