Најновије вести

Нада у бољи живот

Почела изградња куће за породицу Максимовић из Добротина

 

Oсмочлана породица Максимовић из Добротина ускоро ће добити кров над главом. Камен темељац за нову кућу данас је положио председник општине Грачаница Срђан Поповић.
Осмочлана социјално угрожена породица Дејана Максимовића из Добротина тренутно живи у нехуманим условима у трошној и преко сто година старој кући. За ову породицу недавно је у Београду Удружење Срба са Косова организовало донаторску вечеру, а председник општине Грачаница Срђан Поповић је тада обећао изградњу нове куће.
-Данас испуњавамо оно што смо обећали, почели смо са изградњом нове куће за осмочлану породицу Максимовић и на тај начин обезбедићемо им безбедан кров над главом. Наша је обавеза да бринемо о оваквим породицама, да им створимо нормалне услове за живот, за опстанак и останак на овом простору. Наш циљ су стабилна породица и стабилно друштво, рекао је Поповић.
Осим председника Поповића, камен темељац поставили су и председници Привременог органа СГ Приштина и Општине Липљан, Љубинко Караџић и Златко Лазић, као и домаћин Дејан Максимовић.
Дејанова супруга, Снежана Максимовић изградњом нове куће очекује бољи живот.
-Тешко живимо, од минималца и социјалне помоћи, без купатила и воде у две собице, у једној спавају деца, а ја и супруг у кухињи. Надамо се бољем животу, у новој кући имаћемо све, рекла је Снежана.
Кућа за породицу Максимовић четврта је од шест кућа, које ће средствима Општине Грачаница бити изграђене за породице из социјалне категорије. Прошле недеље започета је изградња кућа породицама Симић из Грачанице, Станојевић из Лапљег Села и Максимовић из Ливађа. Наредних дана требало би да почне изградња куће за породицу Симић из Лепине и Марковић из Сушице.

М.Ч.

Подели на: