четвртак, 08. јуна 2023. | 20:24
Најновије вести

Надлежне институције да пронађу и казне кривце

Потпредседник Српске листе Игор Симић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић Симић посетили су вечерас у Клиничко болничком центру у Северној Митровици оперисаног српског младића који је избоден ножем у Митровици и најоштрије осудили напад који се вечерас догодио на главном ибарском мосту у овом граду.

 

Симић је казао да смо сведоци да реторика албанских политичара из Приштине подгрева ситуацију и ствара овакве инциденте у којима се угрожавају чак и малолетна лица.

 

„У име Српске листе, председника Горана Ракића, апелујем на надлежне институције да уложе максималне напоре, пронађу оне који су извршили ово недело и казне их, како би послали јасну поруку да насиље није прихватљиво“, рекао је Симић.

Симић је упутио апел и грађанима да остану суздржани али и опрезни јер, како је истакао, у наредном периоду како се буду приближавали ванредни парламентарни избори не могу се искључити овакви догађаји.

„Ми ћемо захтевати од свих надлежних органа, Кфора, Косовске полиције и Еулекса да појачају будност и повећају присуство на осетљивим тачкама између северног и јужног дела града како би се превентивно деловало у спречавању оваквих инцидената”, рекао је Симић.

Председник привременог општинског органа Александар Спирић оценио је да вечерашњи инцидент јасно показује да српска заједница на Косову није безбедна и да су првокације свакодневне.

„Инцидент нам показује да морамо да будемо сложни и јединствени, поготову у овом периоду који је јако сложен и нестабилан“, рекао је Спирић.

Подели на: