Најновије вести

Надлежни у Дому здравља Грачаница апелују да се вакцинација спроведе до краја

Претходних дана у здравственим установама на територији општине Грачаница тестира се око двадесетак пацијената на коронавирус, од којих је код скоро сваког другог позитиван налаз теста.

 

 

Према подацима општинског кризног штаба, због лоше клиничке слике на ковид одељењу у Лапљем Селу хоспитализовано је 11 пацијената, а у дану пред викенд нажалост једно лице је преминуло. Општински кризни штаб потврдио је да су и на територији општине Грачаница, од суботе, на снази ублажене антиковид мере које се пре свега односе на продужени рад угоститељских објеката и скраћено време забране кретања, односно, од поноћи до пет сати ујутру. Међутим, и даље важе ограничења у многим областима, посебно за невакцинисане. Из тог разлога, али и даље несмањеног броја заражених, надлежни у Дому здравља Грачаница апелују да се вакцинација спроведе до краја.

“Морамо спровести вакцинацију, вакцинација се не сме зауставити и мора да тече, док у једном моменту не доведе до тога да нам обезбеди колективни имунитет о коме се тако пуно говори. Апелујем на оне који су примили већ две дозе вакцине да се у оном термину, када је то препоручено вакцинишу и трећом, односно бустер дозом. Свакако, позивам и оне који још нису прими ниједну дозу да се што пре одлуче на тај корак. Посебно апелујем на родитеље који имају децу старосне доби од 12-18 година, а поготову када су у питању деца која болију од хроничних болести”, каже за РТВ Грачаница Владимир Петковић координатор вакцинације Дома здравља Грачаница.

Иначе, вакцинација се одвија већ устаљеном праксом, однсно, пријавом у надлежном дому здравља, а који једном недељно организује одлазак на одређени вакцинални пункт.

 

Подели на: