Најновије вести

Награда подстицај за будућност

Општина Грачаница добитник признања у пројекту „Транспарометар 2019“

 

Општина Грачаница награђена је у оквиру пројекта „Повећање одговорности институција локалне самоуправе“, на основу извештаја „Транспарометар 2019“ који су заједнички реализовали представници британске владе у Приштини, Косовско демократско друштво и НВО ”АКТИВ”.
Након доделе награда заменик председника општине Саша Данић обратио се присутнима и рекао да је награда подстицај за будућност.
-Постигнути резултати мерило су труда који смо сви заједно уложили на јачању транспарентности и одговорности локалне самоуправе. Надам се овако доброј сарадњи и у будућности, казао је Данић.
Објављено је мерило транспарентноси институција локалне самоуправе у 38 општина на Косову. Мерење и процена су спроведени на основу неколико показатеља који су изабрани у складу са законима и административним упуствима који регулишу рад и функционисање институција локалне самоуправе.
Општина Грачаница била је обухваћена истраживањем о индексу транспарентности који је реализован током периода новембар – децембар 2019.године.

М.Ч.

Подели на: