Најновије вести

Награда за дугогодишњи ефикасан рад

Признање за Верољуба Станковића декана Факултета за спорт и физичко васпитање Приштина- Лепосавић

Уочи стогодишњице постојања ФИЕП , најстарије струковне организације која окупља стручњаке из области спорта и физичке културе, додељене су награде најистакнутијим члановима ове организације, а међу добитницима овог признања је и Верољуб Станковић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање Приштина , са привременим седиштем у Лепосавићу.
Лепосавић, 11. Јул- На крају ове наставне године на факултетима, стигла је лепа вест која је обрадовала декана Факултета за спорт и физичко васпитање Приштина- Лепосавић , Верољуб Станковића, а уједно и његове колеге и пријатеље, јер је ФИЕП доделио награде својим најистакнутијим члановима међу којима је и Станковић.
ФИЕП је најстарија струковна организација која окупља стручњаке из физичке културе, односно физичког васпитања и спорта. Основана у Европи, у Бриселу 1923. Године, својом племенитом идејом, указивањем на значај и важност спорта, проширила се у целом свету.
Како ће ускоро, за нешто више од три године, бити обележена стогодишњица постојања ове организације, а обележиће се широм света у свим земљама чланицама, ФИЕП се сетила људи који су дали допринос развоју струке и популарности спорта.
Верољуб Станковић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање Приштина, који већ двадесет година ради у Лепосавићу добио је једно од највећих признања које ова организација додељује , признање -ТУЛИН Аwард .
– Ово признање ми много значи, мој рад је примећен и вреднован и поносан сам на чињеницу да је признање стигло од светске организације, као потврда рада који остварујемо овде на Косову и Метохији у својој струци на добробит младих генерација које школујемо. Свака награда обрадује човека, а мени ова посебно значи јер је допринос у заједничком делу за будућност и оне који долазе после нас. То је знак, обележје да је учињено нешто добро, али је и подстицај да се не стане на томе , већ да се настави саа радом на ширењу идеје о неопходности физичке вежбе као благодатне хране неопходне бићу човека, каже проф. др Верољуб Станковић.
Факултет за спорт и физичко васпитањеиз Приштине након дислокације у ову најсевернију косметску општину наставио је континуитет свог рада, где су у протеклих двадсест година створени услови за његов оптималан рад. Изградњом спортске хале у Лепосавићу створили су се услови за тренинге студента и у зимским условима, а студентима су на располагању и спортски терени Основене и Средње школе у овом месту, као и стадион ФК Ибар поред Ибра. Близина Копаоника је такође велика предност , јер студенти овог факултета на овој планини обављају наставу скијања. Управо на Копоанику ове године одржана је међународна конференција ФИЕП , чији је домаћин био Факултет за спорт и физичко васпитање Приштина – Лепосавић.
Верица Вукојевић

Подели на: