уторак, 03. августа 2021. | 09:06

Награде најбољим студентима поводом јубилеја Филозофског факултета

Филозофски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиуштем у Косовској Митровици ове године обележава 60 година рада и најстарија је високошколска установа на Косову и Метохији

 

 

Свечаном доделом награда за десет најбољих студентима са свих 10 студијских програма почело је обележавање 60 година од оснивања, односно рада Филозофског факуклета Универзитета у Приштини са привременим седиуштем у Косовској Митровици
Декан Филозофског факултета проф. др Звездан Арсић честитајући студентима и колегама Дан факулета нагласио је да овај значајан јубилеј због епидемиолошке ситуације не могу да обележе онако како би требало и у складу, како је рекао, тежином од 6 деценија од оснивања коју овај факулет носи.
– Најважније је да знамо да је цела ова школска година свечана и да ћемо све оно што можда нисмо успели да на сам Дан факултета реализујемо, успети да остваримо у току ове школске године – поручио је декан Арсић.
Честитајући награђеним студентима, Арсић је истакао да награда можда јесте симболична, али то не умањује значај чињенице да су у веома тешкој години, успели да одрже стандард доброг и вредног студента.
-У овој веома тешкој години, показали сте изузетне резултате и доказали да сте најбољи на својим студијским програмима -рекао је Арсић.
Продекан проф. др Александра Костић Тмушић честитала је награђеним студентима пожелевши им пуно успеха у даљем животу и раду, да наставе своје школовање на мастер студијама и да буду и даље понос овог факулета као што су сада.
У име награђених студената захвалила се Марија Марсенић, најбољи студент завршне године на одсеку Социологија, која је истакла да то што је на скромнији начин обележен јубилеј, не умањује његову важност. Каже да јој ова награда много значи с обзиром на труд и рад који је уложила у своје знање и образовање.
– Са сигурношћу могу рећи да сам много добила од овог факултета. Студије социологије учиниле су ме зрелијом, способнијом и свесном својих потенцијала. Филозофски факулет је свакако једна здрава средина у којој млада особа може да расте и развија се и у којој студенти имају прилику да се сусрећу са великим бројем људи из разних области, те да уче од сјајних професора који несебично пружају своје знање на чему сам им јако захвална. Сматрам да сви млади људи треба да бирају високошколско образовање јер је факулте тај који нас гради а уједбно и ми градимо њега. Такође, част ми је и студиарти на овој светој српској земљи, на Косову и Метохији , коју пре свега треба бранити својим знањем и струком, остајући овде – казала је Марсенић.
Филозофски факулет у Косовској Митровици је саставни део УП и један је од четири филозофска факултета у Републици Србији. Основан је 1960. године у Приштини, тада као саставни део Универзитета у Београду.
С.К.

Подели на: