Најновије вести

Награђена три решења за уређење насеља

Резултати урбанистичко-архитектонског конкурса у Лепосавићу

На конкурс је стигло шест радова, а жири је одабрао три најбоља рада који су најбоље оцењени у циљу примењивости за њихову имплементацију у будућности.
Објављени су резултати анонимног конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења дела центра насеља Лепосавић и непосредне околине . Конкретно решење се тражило за уређење партерног и хортикултурног уређења нове локације спомен обележја жртвама НАТО бомбардовања 1999-е године. То је најужи центар Лепосавића, а обухвата плато испред зграде Скупштине општине Лепосавић, која је такође у међувремену реконструисана.
Од шест приспелих радова, стручни жири у саставу др Ружица Божовић, дипл.инжењер архитектуре, професор на Техничком факултету Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, Весна Јовановић Милошевић, дипломирани инжењер архитектуре, извршни директор ЈП Урбанизам Крагујевац и представник Удружења урбаниста Србије, Мирјана Ћирић, дип. Инжењер архитектуре, пројект менаџер ЈП Урбанизам Крагујевац, Мирјана Димитријевић, дипл. Инжењер архитектуре, саветник за послове урбанистичког планирања у општини Рашка и Радош Михајловић, дипломирани инжењер металургије , члан Привременог органа општине Лепосавић, одабрали су три рада која су награђена и чија решења ће бити примењена у уређењу центра Лепосавића.
Одабрана решења, чији део је већ примењен, послужиће као основа за даљу разраду планова и техничке документације.” Све у свему, циљ овог конкурса био је, да се кроз урбанистичко-архитектонско решење функционално и амбијентално унапреди простор центра Лепосавића у препознатљив део насеља кроз преобликовање и уређење јавних површина чиме ће се повећати атрактивност центра насеља за различите групе корисника”, наглашава члан Привременог органа општине Лепосавић, Радош Михајловић.
Награђењи радови на овом анонимном конкурсу су под шифром. Овог лета видљиво је значајно уређење овог простора, а са радовима ће се наставити. В.В.

Подели на: