Најновије вести

Награђени власници најлепше уређеног животног окружења

Еколошка акција у Лепосавићу,,Бирамо најуређеније двориште и терасе,,

Акција добија на масовности из године у годину, а за циљ има, како стварања што лепших и уређенијих услова у животном окружењу у дворишту, у парковима на терасама, тако и подизање еколошке свести код грађана за очување животне средине.
Лепосавић, 9. Јула- Награђени су овогодишњи власници, који по оцени општинске комисије , овог лета имају најуређеније двориште, терасу или простор око стамбене зграде у урбаним и руралним срединама. На овај својеврсни конкурс пријавило се двадсет пет грађана, али њих петнаестак је новчано награђено, како би и даље улагали у уређење свог простора. Титула најуређенијег дворишта у урбаним срединама припала је Ракић Сузани из Сочанице.
– Дуго година се пријављујем на овај конкурс и увек са радошћу сређујем своје двориште, додајући по неки детаљ како би било лепше. Тако радим од када смо саградили своју кућу, уживам у лепом амбијенту и захвална сам овогодишњем жирију што је моје двориште у великој конкуренцији добило прву награду. Мени је највећа награда боравак у мојем уређеном дворишту, ту се најлепше осећам, каже добитница овогодишње прве награде Сузана Ракић.
Награда за најлепше уређено сеоско двориште припала је Југослави Бојанић из Дрена, док најлепше терасе имају Танасковић Славица и Милутиновић Радунка.
Ове године награђивана су и дворишта Основних школа, па је прво место освојило двориште Основне школе ”Стана Бачанин” из Лешка. Награда за ентузијазам у уређењу животног окружења додељена је и једном мушкарцу Зорану Вукомановићу из Лешка, док је награду за најлепше детаље у дворишту добила Весна Лакићевић из села Кутње.
Еколог, Зорица Тимотијевић, једна од организаторки ове акције, између осталог, на уручењу новчаних награда, истакла је да су награде отишле у праве руке. ”Комисија је одрадила свој посао, нису сви могли бити награђени, али истакла бих сви учесници ове акције су промотери очувања и заштите животне средине.”казала је Тимотијевић.
Представници локалне самоуправе, који су такође били присутни на овој свечаности додељивања награда, истакли су да има помака у свести људи о значају очувања животне средине, а да се оваквим и сличним акцијама људи подстичу на конкуренцију да уређују своје окружење, јер ако сви уредимо своја дворишта имаћемо леп град, чуло се на овом скупу. В.В.

Подели на: