уторак, 30. маја 2023. | 10:56
Најновије вести

Најављена могућност проширења болнице у Пасјану

Министарка здравља Републике Србије проф. др Даница Грујичић своју посету КиМ започела у Косовском Поморављу

 

 

Министарка здравља Републике Србија проф.др Даница Грјучић са својим сараднцима своју прву тродневну посету здрвственим установама на Косову и Метохији, које функционишу у оквиру здравственог система Републике Србије и православним светињма на КиМ започела је данас у Косовском Поморављу. Обишла је најпре амбуланте у Косовској Каменици, Ранилгу и Горњем Кусцу, где је разговарала са запосленима уз истицање да је ноепходно употпуњвање медицинске опреме како би псотојећи степен здравствене заштите био подигнут на знатно виши ниво.

Током обиласка болнице у Пасјану која је део Здравстеног центра Гњилане, проф. др Даница Грујичић најавила је могућност њеног проширења и отварање хируршке сале у којој би се како је истакла првенствено обављале стандардне хируршке интервенције. Најавила је и пријем нових кадрова пре свега у сфери превентивне медицине.

-Мене као лекара посебно радује то што се у нашим установама које припадају здравственом систему Републике Србије заиста лече сви. Без обзира на нацију, пацијент је пацијент и оно чиме се моје колеге овде руководе је Хипократова заклета и тако треба и да остане, јер здравље припада свима- истакла је проф. др Даница Грујучић. Он је уз осталао нагласила да је уз употпуњавање и осавремењавање псотојеће медицинске опреме неопхдона и набавка нових санитетских возила.

Дирекотор ЗЦ Гњилане др Зоран Перић упознао је подробно минстарку здравља Ребпулике Србије са тренутном ситуацијом у сфери фуниционисања здравственог система у Косовском Поморвљу. Он је при том подсетио да је породилиште у Пасјану лично отворио 2015.године у то време премијер Републике Србије,а данас председник Републике Србије, Александар Вучић.

Перић је казао да је у ЗЦ Гњилане уназад око две године посао добило преко стотину нових здравствених радника. Он је истакао да велику подршку овај здравствени центар има од Канцеларије за Косово и Метохију .

Након посте здравственим установама у Косовском Поморављу, министарка здравља проф. др Даница Грујићић отишала је на Центрлано Косово где ће такође у току дана обићи тамошње здравствене установе које функционишу у оквиру здравственог система Репбулике Србије, а такође и овдашње православне светиње које сутра просалвљају најрадоснији хришћански празник Васкрс.

С.И.

Подели на: