Најновије вести

Најбоља домаћа остварење

Најава Филмског фестивала у Лепосавићу

Седамнаесту годину за редом у организацији Центра за културу ”Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу, а под покровитељством Министарства културе Владе Србије у Лепоавићу се одржава Фестивал домаћег филма. Отварање овогодишњег Фестивала 1. новембра.
Лепосавић, 24. Октобар- Прва недеља новембра, термин је за организацију Фестивала домаћег филма у Лепосавићу. Овогодишњи Фестивал, седамнаести по реду отвара глумац Тихомир Станић, а биће приказан филм ДЕЛИРИЈУМ ТРЕМЕНС. Поред глумца Тихомира Станића, гост вечери је и продуцент овог филма Марија Берета.
Следећег дана на репертоару је филм РЕЖИ , а гост вечери је глумица Кристина Јовановић. По многима, најбоље домаће остварење у протеклој години, филм ШАВОВИ на програму је трећег дана Фестивала, а четвртог новембра на програму је филм АЈВАР.
На затварању фестивала петог дана појавиће се екипа глумаца која ће се дружити са публиком.
Фестивал домаћег филма је културна манифестација , једина оваквог типа на Косову и Метохији. У пет дана одржавања Фестивала приказују се најзначајнија остварења српске кинематографије у години за нама. Лепосавић овом приликом угости велики број прослављених глумаца, редитеља и осталих протагониста филмова који се приказују. Овај догађај, не ретко, прате и концерти, јавне трибине, изложбе слика…
Прилика је ово за посету биоскопу, да се многи филмови одмах након премијере погледају. Улаз је слободан за све посетиоце, а прави угођај филма је управо у биоскопској атмосфери. Јесење вечери, када се казаљке часовника врате на зимско рачунање времена право је време да се од осам сати погледа добар филм. Организатори запослени у Центару за културу ”Сава Дечанаћ’ у Лепосавићу позивају своје суграђане и драге госте да дођу на Фестивал, да гледају филмове и друже се са глумцима, актерима у филмовима.
Ову културну манифестацију помаже и уједно је покровитељ целог догађаја Министарство културе Републике Србије. В.Вукојевић

Подели на: