Најновије вести

Највећи број новозаражених од почетка епидемије – 13.693

Током протекла 24 сата у Србији су званично регистрована 13.693 случаја заразе коронавирусом, највише од почетка епидемије у Србији. Тестирана су 37.402 узорка. Од последица инфекције преминуле су 22 особе.

15:19
Први пут петоцифрен број новозаражених у дану
У Србији је први пут од почетка епидемије регистрован петоцифрен број новозаражених коронавирусом – 13.693, од 37.402 тестирана узорка.

Током последња 24 сата битку са ковидом изгубила су 22 пацијента, укупно 12.958 од почетка епидемије.

На респираторима је 86 пацијената.

Омикрон сој коронавируса не посустаје. Ситуација у ковид систему је много озбиљнија него пре две-три недеље и посебно забрињава број преминулих и оних који су на респираторима.

У последње три недеље повећан је број прегледа у ковид амбулантама за око 60 одсто. У понедељак је у београдским ковид амбулантама обављено 8.000 прегледа, а у току ноћи око 700.

Државни секретар Министарства здравља доктор Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да омикрон сој коронавируса не треба потценити, али да је ипак слабији и да је много мањи проценат хоспитализованих пацијената него када је делта сој у питању.

Доктор Зоран Бекић, координатор пункта за вакцинацију на Београдском сајму и директор Дома здравља Савски венац каже да је омикрон пет пута заразнији и да је две трећине оних који дођу на први преглед позитивно.

Директор Светске здравствене организације (СЗО) за Европу Ханс Клуге истиче да се очекује да ће више од половине популације Европе бити заражено омикрон сојем коронавируса у наредних шест до осам недеља.

Српска православна црква је саопштила да је патријарх Порфирије позитиван на коронавирус и да има веома благе симптоме вирусне инфекције.

Подели на: