Најновије вести

Након уклањања барикада успостављање саобраћаја

Очекује се нормализација саобраћаја преко административног прелаза Јариње на северу Косова и Метохије

 

Како сазнајемо уклањање барикада је у току и очекује се да поново профункционише саобраћај преко административног прелаза Јариње, који је држан у блокади од поподневних часова 31. Јула до поднева 1. Августа.
Криза се полако стишава након велике узнемирености И тензија које су подигнуте до усијања због најаве приштинских власти о уводјењу РКС таблица и папира који би се издавали уместо српских личних докумената за улазак на Косово и Метохију. Након договора, који је уследио на интервенцију из Вашингтона, ове мере ,,реципроцитета’’,како их ословљавају приштинске власти су одложене за месец дана И то је релаксирало ситуацију на терену. Срби, који су на најаву ових мера, реаговали блокирањем више путева на северу Косова И Метохије, сада склањају тешку механизацију, како би се саобраћај нормализовао. Након овог обимног посла, очекује се И поновно стављање у функцију административног прелаза, који је , без мало дванаест сати, био затворен И за пешаке. Већ су приметне колоне камиона И аутомобиле, који стрпљиво чекају у реду да предју административну линију, након поновног отварања.
На аутомобилима, приметни су плакати добро дошли у ЗСО, као најава формирању заједнице у којима би Срби оствравали своја права И били заштићенни кроз ову институцију.
Иначе живот у Лепосавићу, најсевернијој косметској општини, се враћа у нормалу, након велике узнемирености становништва због сирена за опасност и рафала који су се у више наврата чули прошле ноћи. Свих намирница има довољно у трговинама, које су јутросу уредно почеле са радом.
В.Вукојевић

Подели на: