четвртак, 06. маја 2021. | 02:51

Настаљене консултације о влади, Вучић са Шапићем

Председник Србије Александар Вучић наставио је консултације за формирање нове Владе састанком са председником СПАС-а Александром Шапићем, који је предводио изборну листу “Александар Шапић-Победа за Србију”.

 

Александар Шапић је у зграду Председништва на Андрићевом венцу дошао у 11 часова.

Вучић, који као председник државе треба да одреди мандатара за састав нове владе, консултације је почео почетком седмице разговорима са представницима листе Албанаца.

Новинарима је тада председник ПДЂа Шаип Камбери рекао да су они пренели своје захтеве Вучићу, који се најпре односе на веће учешће Албанаца у државним институцијама.

Вучић се састао и са председником Странке правде и помирења Муамером Зукорлићем, који је поручио да ће бити или власт или опозиција, односно да његова странка неће, као до сада, имати саветодавну улогу у извршној власти.

Рекао је да су Србији потребни нова влада и премијер са кредибилитетом.

Са Вучићем је разговарао и председник СВМ Иштван Пастор који је најавио учешће те странке у извршној власти на ниову државних секретара у шест до седам министарстава.

Наредних дана, шеф државе ће се састати са социјалистима. Вучић ће се састати и са представницима странке на чијем је челу, Српске напредне странке.

Подели на: