Најновије вести

Наставља се континуирана помоћ народу на КиМ

Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију у посети Лепосавићу

 

Почела је расподела пакета новчане помоћи сваком градјанину , запосленима, пензионерима и деци по сто евра у динарској противредности, а незаполенима овај износ је дуплиран. Двадесет ученика у Лепосавићу, овом приликом, добило је таблете за учење и игру, дар Канцеларије за КиМ и Поштанске штедионице.
Лепосавић, 24. Маја- Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију дочекан је срдачно у Лепосавићу, где је већ почело подизање новца са банкомата Поштанске штедионице у оквиру помоћи Владе Републике Србије градјанима у јужној српској покрајни.
– Ово је значајан дан за српски народ на Косову и Метохији, испуњаво још једно велико обећање Председника Александра Вучића и овде смо на терену да испратимо исплату финансијских средстава Владе Републике Србије за све наше људе у српским срединама. Сваки наш градјанин од данас добиће новац и то двеста евра у динарској противредности незапослени И по сто евра у динарској противредности добијају остали градјани и деца. Ово је показатељ колико држава Србија мисли о своме народу на КиМ и реч је о посебном , додатном пакету новчане помоћи за наш народ. То показује да смо нашем народу овде подршка и у материјалном и моралном смислу, јер нашем народу може да буде добро само ако је њихова држава Србија уз њих, и тако ће бити И надаље. Ова средства ће омогућити вишечланим породицама да остваре значајну помоћ, а ми смо ту да И надаље пружамо помоћ , јер држава Србија је сада финансијски јака и да овако помаже свој народ, а континуирана помоћ ће бити настављена И кроз изградњу болница, вртића и кроз помоћ пољопривредним производјачима, казао је Петковић.
Исплата средстава врши се преко филијале Поштанске штедионице, која је од недавно почела са радом у овом месту, а председник Извршног одбора Поштанске штедионице Бојан Кекић, казао је да с у овде створени општимални услови за професионални рад и похвалио је сарадњу са Канцеларијом за Косово и Метохију.
Двадесет ученика нижих разреда основне школе у Лепосавићу добило је таблет који ће им користити у учењу И игри. Дечак Матија Васић захвалио је на поклону и казао да ће му нови таблет користити за учење и игрице И казао да И он жели кад порасте да буде банкер.
Новчаној помоћи су се свакако највише обрадовали незапослени, па тако млада трочлана породица Вукадиновић посебно се захвалила Канцеларији за КиМ. Дјордје Вукадиновић, који је подигао новац, каже да ни он ни супруга не раде и имају једногодишње дете и ова помоћ му много значи, јер за живот зарадјује од приватног повременог посла. В.Вукојевић

Подели на: