Најновије вести

Наставља се опремање здравствених установа

Општина Грачаница донирала је Дому здравља у Доњој Гуштерици савремени ултразвучни апарат, који ће унапредити свакодневне прегледе, дијагностиковање и лечење пацијената у овој здравственој установи. Вредну помоћ уручио је директору Дома здравља Доња Гуштерица др Саши Младеновићу, председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Према речима Поповића, данашња донација доказ је да је за општину Грачаница здравље грађана на првом месту, и да ће наставити са улагањима у здравствену заштиту.
-Општина Грачаница је предходних година уложила велика средства у опремању здравствених установа и ово је показатељ да ћемо наставити у том смеру. Један од најважнијих приоритета општинског руководства је квалитет здравствених услуга нашим суграђанима, казао је Поповић.
Директор Дома здравља Доња Гуштерица др Саша Младеновић захвалио се општини Грачаница и председнику Поповићу на константној подршци и опремању те здравствене установе.
– Ултразвук смо добили веома брзо, након кратког разговора са председником општине, у којем је истакнуто да нам недостаје апарат оваквог типа, јер смо до сада радили на старом око 15 година, који никада није сервисиран. Највећу корист имаће наши пацијенти, јер је ово савремени ултразвучни апарат кој има четири сонде – амдоминалну, мекоткивну и гинеколошку сонду и у том смислу посебно ће значити том кабинету, казао је Младеновић.
Директор здравства и социјалне заштите при општини Грачаница Александар Поповић рекао је да ће општна Грачаница наставити са опремањем и улагањима како у примарном тако и у секундарном здравству, а све у циљу побољшања здравствених услова и заштите.
Председник општинине Грачаница Срђан Поповић и директор Дома здравља др Саша Младеновић разговарали су и о актуелној ситуацији са корона вирусом. Сложили су се да се ситуација поправља, али да је још увек потребна опрезност.
На грађане су апеловали да се вакцинишу, јер је то, како су истакли, најефикасније средство за сузбијање епидемије и заштиту здравља становништва.

М.Ч.

Подели на: