Најновије вести

Наставља се подршка Канцеларије за КиМ развоју пољопривреде у Косовском Поморављу

Канцеларија за Косово и Метохију наставља да помаже развој предузетништва у српским срединама у Косовском Поморављу, нарочито у области пољопривредне производње.

 

 

Никола Миленковић из Коретишта и Стојанка Станојковић из Шилова само су неки од 16-оро корисника помоћи државе Србије општини Гњилане. То је део пројекта Канцеларије за Косово и Метохију чији је циљ унапређење прерађивачких делатности и развоја привреде и предузетништва.

Осмочлана фамилија Миленковића оптимистички гледају на развој бизниса и опстанак Срба у Косовском Поморављу. Основали су узорно пољопривредно газдинство око своје породичне куће које се бави воћарством.

Стојанка Станојковић из Шилова понудиће локалном тржишту квалитетне суве домаће шљиве, нешто што се пуно тражи током зиме и има много бољу цену у односу на продају у берби.
Представница Канцеларије за КиМ из Сектора за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју Марија Вујовић изјавила је за Пулс да овим пројектима држава жели да ојјача локалне потенцијале на Косову и Метохији и да тако подржи опстанак људи у свом завичају.

“Најзадовољнији смо тиме што су сви људи који су добили подстицајна средства задовољни. Ништа не значи ако је подстицај добар, а човек незадовољан. Људи су већ почели да раде, ставили су подстицајна средства у функцију и верујте ми, нема ништа лепше кад то видите на терену”, каже Марија Вујовић из Канцеларије за Косово и Метохију.

Иначе сваке године почетком априла Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије расписује Конкурс за подстицајна средства за развој овдашње привреде и пољопривреде. До сада је подржано више од стотину пројекта који су успешно инплементирани и што је најважније запошљавају све већи и већи број радника из српских средина.

Подели на: