Најновије вести

Наставља се протест у Грачаници због напада на српског младића

Четврти дан за редом у Грачаници су мирно протестовали родитељи, пријатељи и мештани због пребијања младића Луке Димитријевића, захтевајући да се обави поновна истрага и да се напад Албанаца окарактерише и третира другачије од неспоразума.

 

 

Према тврдњи Дејана Димитријевића, родитеља претученог младића, три Албанца напала су његовог сина јер је наводно са девојком и другарицом направио прекршај тако што је ушао у њихов посед у Грачаници.

Полиција је испитала тројицу Албанаца и по налогу тужиоца они су пуштени након разговора.

Незадовољни одлуком о пуштању нападача, родитељи, нихови пријатељи, мештани и представници локалне самоуправе у Грачаници затражили су оставку командира полиције у овој средини, тврдећи да се ради о етнички мотивисаном нападу.

“Кажу да је полиција обавила свој посао и да ће остало тужилаштво. Знам да је ово прекршај у раду полиције Надам се да ће полицијски инспекторат да утврди да је овде дошло до озбиљног пропуста у истрази и ја апелујем на директора полиције да ово што ми као народ захтевамо, да то и учине. Нападач су требали да буду у притвору. Уместо тога ти људи се опет крећу међу нама, цинично се смеју, сматрају да су победници овог процеса. Ја тражим да се ова истрага покрене од почетка и да се ти људи ставе у притвор док судија и тужилаштво не донесу одлуку”, рекао је Дејан Димитријевић на данашњем протесту.

Подели на: