Најновије вести

Настављен протест Срба у Лепосавићу

Грађани Лепосавића и јутрос су се окупили како би негодовали због уласка заменика косовског министра за заједнице и повратак Радојице Радомировића и још десетак људи у зграду општине.

 

 

Радомировић је, са групом од десетак младих људи, јутрос пре шест сати, уз пратњу припадника полиције ушао у зграду општине, јавља Косово онлајн.

Грађани који већ неколико месеци протестују због боравка, како кажу, нелегалног албанског градоначелника у општинској згради, кажу да су незадовољни доласком Радомировића и траже од Кфора да поступа у складу са мандатом и спречи да било ко улази у зграду општине.

Запослени у општини, који више од два месеца не могу да дођу на своја радна места поручују да је ово још један вид провокације.

Радомировић је и јуче око девет сати, са истом групом људи успео да уђе у зграду иако су их претходно грађани Лепосавића дочекали звиждуцима.

Иако јуче Кфор није одобрио улазак, после нешто више од сат времена задржавања Косовска полиција је и поред противљења окупљених грађана пустила да на задњи улаз у зграду Општине Лепосавић уђе десетак људи, који тврде да су запослени у администрацији.

Подели на: