понедељак, 29. маја 2023. | 08:10
Најновије вести

Недељу дана пешачења

Срби са Косова и Метохије кренули пешке на митинг ”Будућност Србије” у Београд

Желимо да покажемо да ми на Косову и Метохији опстајемо упркос свим притисцима, да подржавамо политику јачања Србије и њеног председника Александра Вучића, поручили су учесници овог протеста са Јариња где су се накратко задржали.
Лепосавић, 12. Априла- Петнаестак Срба са Косова и Метохије кренуло је пешке у Београд где ће се 19. Априла одржати митинг ”Будућност Србије”. Наиме, учесници овог протеста са великим транспарентом ‘’Срби са Косова И Метохије за Србију И Александра Вучића’’, колима су превежени до административног прелаза Јариње, одакле су пут наставили пешке. Наредних недељу дана треба да препешаче око 300 километара на релацији Рашка- Ушће- Краљево- Прељина- Лиг И Степојевац надомак Београда.
Једногласни су да на овај начин желе да покажу да Срби са Косова И Метохије пружају пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу И његовој политици развоја И јачања земље. ‘’Мислимо да је неопходно да у централној Србији чују аутентични глас Срба са Косова И Метохије, поручили су учесници овог протеста. У времену у којем се одлучује о будућности српства на КиМ, позивамо људе добре воље , који воле Србију наше заједничко извориште, да нас подрже успут, да нас поздраве И охрабре, је сматрамо да овим што данас чувамо, чувамо за цео српски народ’’, поручују још учесници протеста у Јарињу, који настављају пешачење до Београда. В.В.

Подели на: