Најновије вести

Нема места поделама и свађама

Ракић у Грачаници позива на слогу и јединство на предстојећим локалним изборима.

 

Локални избори на Косову и Метохији одржаће се 17. октобра. На њима се бирају председници 38 општина и одборници у локалним самоуправама.
Рок за пријаву кандидата је истекао, па су представници Српске листе, на челу са председником Гораном Ракићем, у Грачаници одржали конференцију за медије. Они су једногласно позвали грађане да се не свађају током предизборне кампање, већ да покажу јединство.
Председник Српске листе Горан Ракић посебно је нагласио да је јединство потребније него икада јер албанске партије удружено излазе на изборе. Ракић је критиковао, како је рекао, дојучерашњег члана партије Бранимира Стојановића који је поднео кандидатуру за председника општине Грачаница, иако је Српска листа за то место предложила др Љиљану Шубарић.
-Бранимир Стојановић је до јуче био члан Српаке листе и одлично зна како се кадрира и зна да све одлуке доносимо једногласно у сарадњи, и уз консултације са Београдом. То је учињено и када смо предложили кандидата Љиљану Шубарић. Један Србин, дојучерашњи наш члан, напао је јединог српског судију Уставног суда на Косову, човека који је професионалац, човека који је кредибилан човека кога познају и признају и Срби и Албанци, али и међународна заједница. Поставља се питање, зашто је то Бане Стојановић урадио? Који је интерес да тај човек више не буде судија Уставног суда, а врло добро знамо да је тај суд вратио 24 хектара земљишта манастиру Високи Дечани. Ово могу да шватим само као његову нездраву борбу за влашћу, казао је Ракић и наставио:
Неко покушава да подели наш народ. Када одем у централну Србију ја кажем да сам са Косова, то кажете и ви када одете, али то није исто. Није исто живети овде и на Северу, и зато нам је потребно јединство. Најмање што нам у овом тренутку треба је подела. Још једном вас молим и позивам да се не делите, већ да сви заједно као и до сада покажемо колико смо јединствени, колико смо сложни, колико мислимо на нашу будућност, колико нам је важно да будемо овде, останемо овде, и колико нам је у интересу да наша деца живе боље.
На конференцији за медије говорили су и актуелни председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Привременог органа Општине Приштина Љубинко Караџић. Обојица су позвала на јединство и подршку кандидаткињи др Љиљани Шубарић.
-Српска листа ће наставити да окупља Србе под један барјак и под тим барјаком да брани наш останак и опстанак на овим просторима. Сви смо сведоци да се Албанци данас уједињују, да ће бити тешко у наредном периоду и да морамо да наставимо континуитет политике наше државе и политике председника Александра Вучића, рекао је Поповић.
Љубинко Караџић је нагласио да нема места поделама на октобарским локалним изборима.
-Од животне важности за нас, Србе, на овим просторима је да будемо сложни и уз државу Србију. Зато на овим изборима нема места поделама. Сви који то раде, раде против наших интереса и за интересе оних који не желе Србе на овим просторима. Ми смо ту да дамо пуну подршку кандидату Српске листе и да сви станемо уз њу – јединствено, рекао је Караџић.

М.Ч.

Подели на: