Најновије вести

Неопходни мир и загарантована будућност

Председник Српског народног вијећа и Самосталне демократске српске странке у Хрватској, Милорад Пуповац

 

Председник Српског народног вијећа и Самосталне демократске српске странке у Хрватској, Милорад Пуповац боравио је од 26. до 29. јануара у посети општини Штрпце на крајњем југу Косова и Метохије где живи 11.000 Срба
Пуповац је током боравка у Штрпцу у пратњи гредоначелника општине Далиобра Јевтића посетио рањене дечаке Стефана и Милоша Стојановића у Готовуши, којима је донирао вредне поклоне, обишао ски-центар где је на званичном састанку разговарао са радницима и као посебан гост присуствовао седници Скупштине Општине Штрпце, на којој је осуђено рањавање дечака.
”Јер је за све оно што данас живите и за све оно што вас сутра чека, неоспорно да се мир очува и да сигурност буде загарантована сваком вашем грађанину који живи на простору општине Штрпце и целог Косова”, казао је Пуповац током свог говора на седници.
Трећег дана боравка у Штрпцу, заједно са градоначелником Штрпца и својим сарадницима у цркви Светог Ђорђа у Призрену присуствовао је свечаном обележавању празника посвећеном Светом Сави.
”Дошли смо јер осећамо потребу да будемо ту, посебно на данашњи дан, који нас повезује”, рекао је Пуповац у Призрену.
Градоначелник Штрпца је посету председника Српског народног вијећа и његовог великог пријатеља Милорада Пуповца, Штрпцу, оценио веома значајном, јер како је рекао, “размењена искуства увек значе, а значи и подршка Милорада Пуповца општини Штрпце и њему лично у свим будућим процесима”.
З.Влашковић

Подели на: