Најновије вести

Низ активности уочи Дана заштите животне средине

Општина Грачаница

 

Општинско одељење урбанизма у сарадњи са надлежним службама, међунардним партнерима и невладиним организацијама, улаже огромне напоре да радом и организовањем акција општину Грачаница учини чистијом и здравијом средином. Како би указали на важност очувања животне средине Општинско одељење за урбанизам припремило је током ове недеље низ  активности уочи обележавања Светског дана животне средине.

Недељна кампања је почела излагањем  кутије за прикупљање пластичних чепова. Кутија за чепове налазиће се на главном улазу у зграду општине Грачаница, а општинско одељење урбанизма позива све грађане да се придруже овој хуманој акцији како би се помогло у куповини помагала и опреме за особе са посебним потребама.

На дан обележавања Светског дана заштите животне средине 5. јуна, локална самоуправа организује испред општинске згарде централну активност која ће почети у 11 часова. Биће постављен штанд Општинског одељења урбанизма ради промотивне кампање, као и постављањем контејнера за прикупљање пластичне амбалаже.

Ово општинско одељење позива грађане да се и тог дана придруже акцији одлагања пластичне амбалаже, а свакоме ко се придружи акцији општина ће доделити симболичне поклоне.

У овиру капање превиђено је уређење платоа код споменика у Ливађу. На иницијативу Локалног савета и омладине овог места планирано је фарбање ограда, клупа као и уређење зелених површина.

  М.Ч.

 

Подели на: