Најновије вести

Нова кућа Станојевићима

Општина Грачаница

 

Четворочлана породица Златана Станојевића из Лапљег Села своју крсну славу Светог Николу прославиће у новој кући. Кључеве новог дома најмлађем члану породице Матеји уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.
-Много сам срећан због нове куће, може и друштво да ми дође, до сада нису имали где да дођу јер нисам имао своју собу, рекао је деветогодишњи Матеја.
Станојевићи су до сада живели у старој и оронулој кући.
-Ово је за мене и породицу велики дан, пре свега ово је за нас нови живот. Имамо прелепу кућу у којој можемо нормално да живимо. Стара се урушавала јер је стара више од 150 година и нисмо били безбедни. С обзиром у каквим смо условима живели, ово је феноменално и презадовољни смо, казао је Златан Станојевић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је обавеза локалне самоуправе да ради на стварању бољих услова за живот свих грађана.
-Станојевиће смо први пут посетили за Божић ове године када смо видели у каквим условима живе. Тада смо им обећали да ћемо изаћи у сусрет и изградити им нову кућу, то обећање смо данас испунили. Желели су да своју славу дочекају и прославе у новој кући и жеља им се испунила, истакао је Поповић.
Кућа за породицу Станојевић друга је од укупно шест које је Општина Грачаница у овој години изградила на основу Социјалне карте становања. Наредних дана кључеве новог дома добиће и остале породице.М.Ч.

Подели на: