Најновије вести

Нова кућа за породицу Пирић средствима Канцеларије за КиМ

Захваљујући средствима Канцеларије за Косово и Метохију, данас је у Врбовцу положен камен темељац за градњу нове породичне куће за породицу Марка и Јелене Пирић који годинама након расељеништва живе као подстанари.

 

 

Пирићи су од 1999. године расељени из Витине у Врбовац и сада ће, након две деценије, решити стамбено питање, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Камен темељац за нову кућу положио је председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић, који је истакао да ће радови бити завршени у најкраћем могућем року, захваљујући помоћи и разумевању Канцеларије за Косово и Метохију и директора Петра Петковића.

“Обезбеђена су средства за изградњу куће за породицу Марка Пирића, која је више од две деценије живели као подстанари у овом селу. Ускоро очекују и принову, па ће у новој кући бити и бројчано јачи”, рекао је Николић.

Он је нагласио да се оваквим пројектима и политиком Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, поспешује останак и опстанак Срба на Косову и Метохију.

Велику захвалност исказао је и отац породице Марко Пирић, који је рекао да ће им нови кров над главном много значити.

Пирић је нагласио да је ово само још један разлог да остану и опстану на Косову и Метохију, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Подели на: