Најновије вести

Нова “пробијачица” за ЈКСП “Звечан”

Градоначелник Општине Звечан Вучина Јанковић уручио је Јавно-комунало-стамбеном предузећу „Звечан“ кључеве мултифункционалног камиона – пробијачице, вредности преко 50.000 евра.

 

Како је Јанковић напоменуо ово је од великог значаја за то предузеће, јер ће то значити уштеду средстава, која су досад извдвајана за изнајмљивање ове машине.

„Ово је једна у низу донација са циљем да се подигне квалитет услуга које ЈКСП „Звечан“ пружа грађанству. Она је важна и у финансијском смислу. Ако узмете у обзир да се овакав камион досад изнајмљивао и по неколико пута месечно, можете само замислити колико је то коштало и ово предузеће и саму Општину. Овде нећемо стати и наставићемо са донацијама“, рекао је Јанковић.

Председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић истиче значај овакве донације посебно кад се узме у обзир старост канализационе мреже и чести кварови у систему водоснабдевања који су почели да се јављају након пропуштања воде из Регионалног водовода у Газиводама. „Имамо проблема са канализацијом и секундарном водоводном мрежом овде у Звечану. Након пуштања у рад Водовода, кварови су готово свакодневни. Набавком пробијачице ови проблеми ће се много брже решавати“, истакао је Тодосијевић.

Директор ЈКСП „Звечан“ Дејан Васић захвалио је локалној самоуправи на донацији и рекао да то значи и отварање једног новог радног места за особу која ће управљати овим камионом, за шта је потребна обука у Краљеву. „Ово је мултифункционална машина са две пробијачице – мањом и већом, снаге 260 бари и дужине црева 60 метара. Има више врста глава које могу да се користе за разне намене“, рекао је Васић и апеловао на грађанство да воде рачуна какав отпад испуштају у канализациону мрежу, јер од тога највише зависи њена проходност.

Васић је потврдио да већ неколико месеци ово предузеће има велике проблеме са водоводном мрежом, које санирају у сарадњи са митровачким Водоводом, иако нису надлежни. „Не можемо да стигнемо баш свуда јер имамо мало радника, који уз то нису обучени за рад на водоводним кваровима, али трудимо се да стигнемо све“, рекао је Васић.

Подсетимо, Општина Звечан је и претходних месеци у више наварата улагала средства у ЈКСП Звечан па је тако последњом донацијом такође у износу од преко 50.000 евра, овом предузећу обезбеђен багер, цистерна и прикључне машине као и неопходан пратећи материјал.

Подели на: