Најновије вести

Нова производна линија и 45 радних места у Зубином Потоку

За компанију Јавор у Зубином Потоку, где тренутно ради 45 жена на пословима конфекције, данас је договорено отварање нове производне линије у сарадњи са компанијом Јумко, што значи, како је појаснио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, могућност за отварање исто толико нових радних места.

 

 

Петковић је након састанка са генералним директором компаније “Јумко” Браниславом Трајковићем, помоћником директора Канцеларије за КиМ Веселином Кочановићем и градоначелником Зубиног Потока Срђаном Вуловићем, казао да су разговарали о томе како могу додатно да унапреде привредни развој у општини Зубин Поток.

Канцеларија за Косово и Метохију, као и Влада Србије, навео је Петковић, чини све да помогне и привредни развој српских средина на Косову и Метохији.

“Имамо и посебне програме за развој пољопривреде, али и привреде, набавку опреме и осталих производних линија. С тим у вези, договрили смо и отварање нове производне линије у компанији Јавор што ће омогућити и отварање нових радних места, али и нове послове које ће обезбедити с друге стране компанија Јумко”, казао је Петковић.

Према његовим речима, то знаци да Канцеларија и Влада Србије развијају српску привреду.

“То значи да се сви заједно боримо да дођемо до нових радних места и да на тај начин подижемо стандард у српским срединама”, додаје Петковић.

Посебно задовољство је изразио због тога што се ради о радним местима која су намењена женама.

“С обзиром да на Бироу рада и уопште када је реч о послу жене теже долазе до посла, ово ће бити прилика за наше жене на КиМ да својим трудом и радом, умећем и знањем покажу шта умеју и самим тим допринесу и развоју општине Зубин Поток, али и својим породицама и својим домовима”, наводи директор владине Канцеларије.

Петковић закључује да ће Канцеларија за КиМ уложити финансијска средства и подржати такав, али и сваки други вид концепта који подразумева да се упошљавају наши људи и на тај начин отварају нова радна места на Космету.

Подели на: