Најновије вести

Нова школска године на факултетима почиње 4. октобра

На свим факултетима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици у току септембарски испитни рок и трећи уписни рок који ће трајати до до 30. септембра

 

Настава на свим факултетима у саставу Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици почиње 4. октобра 2021. године, непосредним извођењем за студенте прве године студија. За студенте осталих година студија настава ће кренути у терминима о којима ће студенти бити благовремено обавештени. У складу са препорученим епидемијским мерама, настава за студенте виших година студија биће организована по комбинованом моделу или у потпуности онлајн, о чему ће факултети у саставу Универзитета одлуку доносити благовремено, поштујући препоруке ресорног министарства – закључено је на седници Ректорског колегијума у проширеном саставу овог универзитета, одржаној данас.
Уз поштовање епидемијских мера на свим факултетима у току је септембарски испитни рок.
“Процес одржавања испита наставља се према унапред утврђеном плану. Испити ће бити одржавани у терминима о којима су студенти благовремено обавештени, уз максимално одступање од 24 часа, уз стриктно поштовање епидемијских мера у циљу заштите од коронавируса”, саопштено је са седнице.
У току је и трећи рок за упис студената на основним академским и интегрисаним студијама.
Упис се одвија по плану и биће реализован до 30. септембра, шодно Одлуци Сената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, у терминима одређеним од стране Факултета и објављеним на њиховим званичним интернет страницама, наводи се у закључцима са седнице Ректорског колегијума у проширеном саставу Универзитета у Приштини.
С.К.

Подели на: